Träna samtidigt som du lyssnar på en ljudbok

Jag tycker att träningen är tråkig när jag måste räkna antal repetitioner som en övning ska göras. När jag var på gymmet för några år sedan lyssnade jag inte alls på ljudböcker. Gjorde de övningar som jag skulle göra men tyckte inte det var roligt. 

Nu ska jag ändra på det. Med en intressant ljudbok och roliga övningar som kan utföras i hemmet, gör det allt mycket lättare. Jag brukar lyssna på ljudböcker under mina promenader, vilket gjorde att jag gärna tog dem. Ville ju veta vad som hände i boken som var intressant. Jag vill variera träningen och utöka den med träning hemma, promenader och ridning en dag i veckan. Har beställt en Yoga - matta som gör att det är lättare att träna och gör inte ont, när jag gör mina övningar på golvet. Ser att många på Youtube tränar hemma. Då kan inte jag vara sämre. Jag vill träna upp min kropp så att den är starkare än vad den är idag. och mer uthållig. 

Utöver att lyssna på ljudbok när jag tränar så kan jag höja nivån ett snäpp till så att det blir ännu roligare genom att välja ut fyra övningar där varje färg i kortleken symboliserar en övning. Antalet prickar på kortet jag drar är antalet repetitioner jag ska göra övningen. Man kan välja att göra hela kortleken eller tio kort. Man ska vara försiktig i början för att inte riskera att skada sig. 
Om jag skulle träna idag skulle jag börja dagens pass med 8 stycken armhävningar. Inte min starka sida men det går att börja med att göra dem stående på knäna och sedan göra den vanliga varianden när den på knäna känns lätt att göra.