Skrivrutiner

Det här med skrivrutiner har jag inte alltid varit så bra på att ha. Men...! Det är med rutiner som jag faktiskt får saker gjorda och texterna skrivna. Jag ser att manuset som jag arbetar med långsamt växer fram. Ett tag när jag skrev på boken om Micke & Miranda, hade jag skrivtid mellan 10 - 12 och 14 - 16 på vardagarna. Jag skriver som allra bäst när jag gör det lite varje dag och gärna när jag är helt ensam. Det enda som hörs i bakgrunden är den valda spellistan på Spotify. 

En del författare sitter 3 - 4 timmar varje dag eller någon timme lite då och då. Det sista funkar inte för mig. Då försvinner den där känslan av att skrivandet flyter på. Jag försöker att sitta en stund trots att en del pass känns sega och jag knappt får något alls skrivet. 
Om jag har som mål att skriva 2000 ord om dagen, tycker jag att det låter lite väl häftigt. Det är ca: 5 A4 - sidor. Det är mycket text som ska ner på pappret. Det är bättre att sätta delmål eller en timer på 30 minuter och skriva så mycket man kan på den tiden fram tills dess att klockan ringer. Säg att antalet ord i ett kapitellängden är 4000 ord, så kan man skriva sig fram till dess att ordmålet i kapitlet är uppnått. 

Nu försöker jag att skriva 1 - 2 timmar varje vardag, när tid finns. Idag är det fredag. Idag har jag varken orkat eller hunnit skriva på manuset som jag jobbar med. Får ta igen det nästa vecka. 

Nu ska jag ta helg.