Planera ditt skrivande

Nu är det en vecka sedan som jag släppte min andra bok. Jag kan därmed titulera mig som FÖRFATTARE. Det finns de som anser att man inte är författare innan man har skrivit minst 2 böcker.

Det är en häftig känsla att få hålla min andra bok i handen. Har fått ett fåtal fina ord om boken. De på förlaget tycker att omslaget är fint. De sa "WOW". Tror att det är svårt att få ett bättre omdöme än så.

Berättade för min förläggare att jag har haft Kexchoklad som muta under arbetet med den senaste boken. Hans kommentar blev: "Du är värd ett helt lass kexchoklad."

Hur gjorde jag då?
Jag planerar in tid i kalendern som är avsett för mitt skrivprojekt. Jag har inte behövt välja bort något, så länge jag skriver när jag är ensam. Det är jag oftast när andra är upptagna med annat och inte hinner ses. Då passar jag på.

Ett steg i den här processen är att du:
1. Måste bestämma dig för att du ska skriva en bok.
2. Planera din idé med synopsis eller post It - lappar. När du har en idé klar, då ska du börja skriva ner storyn. Planera in dagen då du börjar skriva. Vilket datum börjar du? Bestäm tid. Hur mycket tid vill och kan du avsätta för dig och ditt bokprojekt?

Hur går man vidare efter det då? Det sparar vi till ett annat inlägg.