Munkavle - Sofie Sarenbrant

OM BOKEN:

Tystnadens pris

I femton år bar Sofie på en hemlighet som skulle vara lättare att ta med sig i graven. Då behövde ingen någonsin få veta. Men till slut valde hon att berätta. För sin egen överlevnad, men också för andras skull.
Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. Lägg skammen där den hör hemma: hos förövaren. Aldrig hos offret.

MINA TANKAR:
Boken är tung att lyssna på, men storyns budskap gör att jag vill veta vad som händer och om Sofie får ett erkännande från mannen som gjort hemskheterna mot henne. Jag blir frustrerad varje gång jag får höra att någon oavsett kön har blivit utsatt för sexuella övergrepp. Jag förstår inte varför man inte kan hålla händerna borta från en annan människas kropp. Hur svårt kan det vara?

BETYG: 5 av 5