Markoolio mörkret och den rosa bubblanOM BOKEN:

För Markoolio var livet en skön fest och allt ett skämt - för Marko Lehtosalo var livet en kamp. Mot styvfarsans slag med bältet, mot morsans spritmissbruk och mot att hånas i skolan för märkeskopior och skidor hittade i soprummet.

"Markoolio - mörkret och den rosa bubblan" är den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen.

I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han och hans familj burit på i så många år - nu berättar han för första gången hela sin historia.

MIN KOMMENTAR:
Jag gillar Marko som artist. skådis och människa. Vi båda har vuxit upp med en eller båda föräldrarna som har missbrukat droger och alkohol. Hade ingen aning om hans mörka förflutna. Modigt att ärligt och öppet våga berätta. Boken är intressant, men bitvis också tung. Läs den!

BETYG: 5 av 5