Måste man gå en skrivarkurs? 

Måste man gå en skrivarkurs för att bli författare? Det är en fråga som jag funderat mycket på. Jag har inte gått en enda skrivarkurs om man bortser från Virusskrivskolan som min författarkollega Åsa Hellberg haft under den här sega pandemin med Corona. Där lärde jag mig massor under tiden som jag skrev min första roman om Micke. Jag tycker att det är bättre att fråga någon direkt än att lägga pengar på en massa kurser. Åsas skrivskola är helt gratis att besöka. Det viktigaste är att du hittar ett sätt att skriva på som funkar för dig som gör att det blir en bok. Det var en av de viktigaste lärdomarna från Åsa känner jag.

Det finns en del böcker med skrivtips från svenska och utländska författare att ta del av också. Som den här:
About writing and how to publish - Cathy Glass