Jorden skälver, Marken gungar - Erica Eklund

OM BOKEN:

Det är just när livet ser ut att vända till det bättre som min pappa dör. Jag är 18, han ska snart fylla 45, precis som jag när den här boken kommer ut. Det här är berättelsen om mig och min pappa Uffe. En berättelse om hur vi älskar varandra men där pappas alkoholmissbruk skapar stora konflikter.
Jorden skälver, marken gungar handlar om människan bakom missbruket. Den berättar ärligt och naket om hur relationerna påverkas av alkoholen, men också om hur långt en människas kärlek kan sträcka sig och om ett samhällsproblem som fortfarande är ett av våra absolut största.
Erica Eklund är uppvuxen i Norrköping och lever där tillsammans med sin familj. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och tyska men efter tolv år i skolan startade hon sitt eget företag och arbetar idag som författarcoach och lektör. Jorden skälver, marken gungar är hennes debut.

MIN KOMMENTAR:
Det är en intressant historia med tanke på att jag själv haft båda mina föräldrar som missbrukat både alkohol och droger och spel. Varje kapitel är tydligt utmärkt med vems perspektiv man följer och när i tiden det är. Tack till Erica som velat skriva denna ibland tunga bok. En viktig bok som alla borde läsa.

Tack till Ordberoende Förlag för recensionsexemplaret.

BETYG: 5 av 5