Gaslightad

OM BOKEN: 

Självupplevd berättelse om manipulation i en destruktiv kärleksrelation.

Han håller telefonen i handen. Jag hör signalerna gå fram. Jag gråter och ber honom berätta vem han ringer till. Han lägger på luren och förklarar lugnt att det var psykakuten. Gör inte slut , snyftar jag i hans varma famn. Det gör han inte heller, istället för han långsamt mitt huvud mot hans mun och med sammanbitna tänder säger han: Glöm inte en sak. Det är du som är sinnessjuk i det här förhållandet, inte jag.

Sviken av mannen jag levt med under många år möter jag kärleken igen. Jag får all uppmärksamhet och stora framtidslöften. Men efter bara några månader är allt förändrat. Den person jag trodde var mitt livs kärlek börjar manipulera och övertyga mig om att jag är galen. Tillslut tror jag på honom. Tillvaron blir en nedåtgående spiral och den psykiska misshandeln är på väg att kosta mig livet.

Men bara nästan, jag klarade mig och lyckades ta mig ur den destruktiva relationen och är med den här boken redo att berätta min egen historia.

Sofia Larsson är 33 år och uppvuxen utanför Uppsala, som hon efter några år i Stockholm nu flyttat tillbaka till. Hon arbetar som projektledare för möten och event och kommer att föreläsa om sina erfarenheter av våld i nära relation.

MIN KOMMENTAR:

Jag har nu läst ut boken som många gånger känns tuff att läsa. Sofia berättar öppet och modigt om alla hemskheter som J utsatt henne för, för att tillfredställa sig själv. Våld i nära relation är ett ämne som många inte vågar prata om i rädslan för att de känner skuld och skam. Den borde inte ligga hos offret. Det är hos förövaren den hör hemma. Har du inte läst boken, hoppas jag att du gör det. 

BETYG:
5 av 5