Ärren bär jag med stolthet - Emma Schols

OM BOKEN:

Morgonen den 3 september 2019 vaknar Emma Schols tidigt av att två av hennes sex barn leker på nedervåningen. Plötsligt störs friden när sönerna ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor. Hon har bara en sak i huvudet: att få ut sina sex barn ur det brinnande infernot. Teoretiskt sett överlever inte en människa med så svåra brännskador som Emma fick. I flera veckor befinner hon sig i gränslandet mellan liv och död.

Det här är berättelsen om en svår olycka, och om den tuffa kampen för att ta sig tillbaka till ett drägligt liv. Det är också en berättelse om livsglädje och mod, och hur kärleken till andra människor kan ge dig kraft och ork att övervinna de svåraste motgångar.

MIN KOMMENTAR:
Att lyssna på denna gripande bok var många gånger tufft när Emma beskriver olika delar av händelseförloppet med branden i huset. Att hon räddade både sig och sina sex barn som hon gjorde, kräver mod och omtanke om att alla ska ta sig levande ut ur det brinnande huset. Den långa vården efter branden och vägen tillbaka fick min egen situastion att kännas liten i jämförelse.

BETYG: 5 av 5