Ibland blir det bakvänt

Det här är min allra första roman som jag jobbar med för tillfället. Men man lär sig hela tiden nya saker på vägen.  
Jag trodde att det skulle vara lätt för mig att redigera hela manuset när allt fanns i ett och samma dokument. Men det blev krångligt att leta sig fram i texten. 
Men nu senaste veckan kan man nästan säga att jag tagit två steg fram och ett tillbaka. Har suttit och delat in varje kapitel var för sig i enskilda dokument som sparats i en mapp för bokmanuset. Dessutom gjorde jag en ny kapitelöversikt. På så vis har jag bra koll vart manuset ska ta vägen. Det här arbetssättet kommer jag absolut att fortsätta ha. Det är bra att tänka i scener, men man får en bättre överblick om man skriver upp scenerna till varje enskilt kapitel. 
Nu ser jag en tabbe som jag gjort och det är i ett kapitel där jag lyckats lägga in två scener där karaktärerna sitter och äter. Det är kanske inte så lyckat. Det hade jag aldrig sett om jag hade haft separata scener UTAN kapitelindelning. Man lär sig av sina misstag.
 
Dessutom hann jag med igår att se James Bowens A streetcat named Bob. Jag har länge velat se den filmen. Den var så bra. Se den om du kan.