Du måste inte ha Scrivener för ditt skrivprojekt

När jag letade runt efter något på nätet för att förenkla mitt arbete med bokmanuset till min kommande bok Ett maskrosbarns mörka hemlighet, snubblade jag över en artikel som författaren Jorun Modén skrivit. Det var precis dessa råd som hade behövt när jag påbörjat mitt skrivprojekt för några år sedan. 
Läs hennes inlägg här

Jag har länge tänkt att jag måste få tag på ett skriivprogram som Scrivener för att kunna hålla ordning på allt innehåll utan att behöva hoppa runt i manuset när jag behöver göra någon liten ändring. 

Men sedan några dagar tillbaka tack vare Joruns blogginlägg om smart uppdelning av kapitel i separata dokument, har jag insett att Word räcker gott och väl för mig. 
Nu slipper jag krångla och skrolla upp och ner i hela dokumentet och ser direkt hur många sidor varje kapitel har. 
Jag har många gånger funderat på om just uppdelning av kapitel i separata dokument skulle underlätta även om jag bara har tillgång till Word. Det var som ett tungt lass lyftes från mina axlar. Varför tvekade jag ens? Det var ju bara att göra. Det fungerar precis lika bra som Scrivener. 
 
 
 Har hört att man INTE ska sitta med datorn i sängen för att det gör det svårt att somna och kroppen förknippar det mer med arbete. Men det är inte alltid som jag sitter i sängen och skriver.