mycket vila men utan ljudbok

Den här veckan har jag inte varit hemma. Ligger på sjukhuset. Har därför inte kunnat jobba på med manuset. Har inte heller orkat höra på ljudbok. Brukar i normala fall lyssna på ljudbok när jag äter middag. Trevligt sällskap.
Bad om gurkstavar. Det fick jag serverat också. 
Nu blir det kvällsmat innan jag ska se på så ska det låta. 
 
</div

En boktitel som börjar på... bokstaven D

Ska jag vara helt ärlig, trodde jag att jag hade några böcker som hade en titel som började på bokstaven D. Men jag hade bara en. Just den här boken har jag inte läst. Kommer säkert inte göra det heller. 
Utvecklar manuset genom att gräva inåt lite till

I helgen satt jag och skrev på manuset. Min pojkvän som fick läsa det, kom med flera förslag på fler scener som kan vara med. Det gav manuset en nytändning. Ser fram emot att sätta mig ner och skriva vidare. 
"Score you an idea under this job" 
Ibland blir det tokigt när man talar in texten. Det kan du se mitt i meningen ovanför.
Jag sa en mening på svenska men den blev på engelska. 
Att tala in texten underlättar skrivandet för de som inte kan använda händerna på något sätt. Mina händer gör ont när jag skriver mycket, både bloggtexter och andra längre texter. 

Något annat som blev tokigt var att jag hade ett färdigt synopsis, men råkade radera det dokumentet, men nu har jag gjort ett nytt. Det dokumentet är en karta för mig i skrivprocessen. Likaså kapitelöversikten. 

Idag ska jag sätta mig ner en stund med manuset igen.  
Har länge grubblat över hur jag ska kunna utveckla ett kapitel och scenerna på olika sätt. Svaret på den frågan är: Att gräva inåt. Ta lite från sin egen livshistoria och även en del påhittad.